Vier Polen aangehouden na achtervolging

woensdag 20 november 2013

Opende - De politie heeft woensdagmiddag in Opende de vier inzittenden van een auto aangehouden. De vier Polen (leeftijd nog onbekend) probeerden aan een politiecontrole te ontkomen en sloegen op de vlucht. Deze vluchtpoging eindigde in een tuin van een woning aan de Provincialeweg. Drie van de vier inzittenden konden direct worden aangehouden. De vierde kon niet veel later met behulp van een politiehond worden gehouden.

Vorige week werd bij een winkel in Surhuisterveen geprobeerd ommet vals geld te betalen. De winkelier door zag dit en de koper verliet dewinkel. De winkelier noteerde het kenteken van de auto waarmee de man vertrok engaf dat door aan de wijkagent. Die besloot op zijn beurt om aan zijn volgers optwitter te vragen om uit te kijken naar het voertuig. Woensdag belde n van devolgers naar de politie. Hij had het voertuig zien staan in Kornhorn. Agentengingen direct naar het dorp om het voertuig te controleren. Toen de inzittendende politieauto zagen, sloegen ze op de vlucht. Deze vluchtpoging eindigdeuiteindelijk in een tuin van een woning aan de Provincialeweg in Opende. Drieinzittenden konden direct worden aangehouden. De vierde ging er vandoor. Hij koneven later met behulp van een politiehond worden aangehouden. De verdachte werddaarbij gebeten en moest door een arts worden behandeld. Alle vier de Polenwerden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoekingesloten. De auto van de mannen werd in beslag genomen.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Buitenpost | 112 alarmeringen Buitenpost | Goedkoop Tanken in Buitenpost | Supermarkten in Buitenpost | Weerbericht Buitenpost